Gardsgründer 2025 – Dyrk nye muligheter på egen gard!
Har du en tilleggsnæring på garden, eller drømmer du om å utvikle en? Ønsker du å styrke inntektsgrunnlaget ditt gjennom lokalmatproduksjon, reiseliv, “Inn på Tunet” eller andre bærekraftige næringer? Gardsgründer 2025 gir deg kunnskapen, nettverket og verktøyene du trenger for å lykkes.
Gardsgründer er et handlingsrettet kurs der du får tid, rom og veiledning til å videreutvikle gården din. Gjennom tre samlinger får du en helhetlig forståelse av forretningsutvikling, marked og salg, samt økonomi og prissetting. Kurset kombinerer praktiske øvelser, nettverksbygging og individuell veiledning, slik at du kan ta konkrete steg mot en mer lønnsom og bærekraftig drift.
Samlingene vil foregå på inspirerende garder, der du møter andre gardbrukere som satser på tilleggsnæringer. Sammen bygger vi et sterkt nettverk, deler erfaringer og lærer av hverandre.
Gardsgründer er et kurs Skåppå har god erfaring med, og de fleste deltakere som har gjennomført kurset har iverksatt og utviklet ideene som ble sådd på kurset. Etterhvert vil vi dele inspirerende historier fra tidligere deltakere! Kanskje det er din historie som blir delt neste gang?
Oppstart av Gardsgründer er i oktober, men meld interesse i dag for å holde deg oppdatert!
Hvorfor delta på Gardsgründer 2025?
🤝Få skreddersydd veiledning – Vi hjelper deg med å utvikle din forretningsidé, forstå markedet og sette riktig pris på dine produkter og tjenester
🧑🧑🧒🧒 Bygg nettverk - Bli en del av et fellesskap av andre gründere, mentorer og næringsaktører i regionen.
📈 Skap vekst – Lær hvordan du kan øke inntektene dine, styrke driften og gjøre din gard mer robust for fremtiden.
Hovedmål for Gardsgründer 2025:
🚜 Skape et solid nettverk mellom etablerte og nye gardsdrifter
🛠️ Gi deltakerne verktøyene og kunnskapen de trenger for å skape vekst og lønnsomhet
💪 Styrke landbruket i Gudbrandsdalen og Lillehammerregionen gjennom bærekraftige tilleggsnæringer
👉🏻 Meld interesse nå, og bli med på å skape fremtidens landbruk!
Les mer om tema for samlingene nederst i saken!
Tema for samlingene
Samling 1 – Idéutvikling og produktutvikling
I denne samlingen jobber vi med videreutvikling av produkter og tjenester garden tilbyr – eller ønsker å tilby. Fokuset vil være på kundens behov, konkurrenter i markedet og hva som gjør idéen, produktet eller tjenesten unik. Vi vil også gå gjennom produkt- og tjenestekalkyler for å sikre god lønnsomhet.
Samling 2 – Marked og salg
Markedsføring og salg kan være krevende i en travel hverdag. I denne samlingen ser vi på hvordan du kan nå ut til kundene med riktig budskap. Vi jobber med å identifisere målgruppen, hvor du finner kundene dine, og hvordan de oppfatter dine produkter og tjenester. Vi ser også på betydningen av samarbeid mellom aktører for å øke salg, samt smarte strategier for å sikre god leveringsdyktighet.
Samling 3 – Økonomi og prissetting
Hovedtemaet i denne samlingen er vekst i driften. Vi vil jobbe med produktkalkyler, budsjettering og lønnsomhet, samt hvordan man beregner riktig pris på produkter og tjenester. Videre vil vi se på hvordan man setter opp en enkel lønnsomhetskalkyle, og hvilke støtteordninger som finnes. Det vil også bli gitt en innføring i hvordan man kan søke på relevante tilskuddsordninger for videre utvikling.
Individuell oppfølging
Alle deltakere på kurset får tilbud om individuell oppfølging under eller etter samlingene. Hver bedrift/gard vil kunne benytte inntil 6 timer med rådgivning til videre arbeid med kursinnholdet, bistand til søknader eller annen faglig veiledning. Dersom spesifikk kompetanse er nødvendig, kan vi også engasjere eksterne ressurser. Oppfølgingen skreddersys etter den enkelte bedrifts behov.
Egenandel: 8000,- (Verdi 37 000,-)
Dette inkluderer også overnatting, mat og drikke i forbindelse med samlingene.
Prisen gjelder pr gård, så om dere er to om driften kan begge være med.