Den smarte grønne dalen - program for GRØNN

Hva innebærer det grønne skiftet og hvilke forretningsmuligheter ligger der? Hva er gode verktøy som kan hjelpe oss med å sette ny kurs? Dette skal vi belyse under den andre delen av konferansen Den smarte, grønne dalen.

Vi vet at måten vi bruker ressursene våre på, og de utslippene vi bidrar til, endrer forutsetningene for kommende generasjoner. Vi må ta tak i disse utfordringene, og det betyr også nye muligheter. For at Gudbrandsdalen skal settes på kartet som leverandør av grønne produkter og tjenester, må flere næringsaktører ta grep om miljø- og samfunnsmessige forhold i tillegg til økonomisk vekst i sine forretningsmodeller.

På konferansen diskuterer vi utfordringer og muligheter gjennom foredrag og paneldiskusjoner:

GRØNN - Sveinung og Lars - bærekraftseventyr.jpg

Jørgensen og Pedersen om hva grønt skifte egentlig er

Jørgensen og Pedersen er bærekraftseventyrere og førsteamanuensis ved NHH, hvor de leder Centre for Sustainable Business. De har over 15 års erfaring med forskningsbasert innovasjon, der de jobber med å forene bærekraft og business sammen med bedrifter i inn- og utland. De leder store forskningsprosjekter med norske virksomheter som eksperimenterer med nye, grønne forretningsmodeller. De tilbyr rådgivning og opplæring, har skrevet en rekke bøker og har vært og de har vært involvert i oppstarten av selskaper som driver med bærekraftig business i praksis.  

Les mer om dem på www.JorgensenPedersen.no og abonner gjerne på podcasten deres Bærekraftseventyr med Jørgensen og Pedersen.

Jørgensen og Pedersen er utfordret på å legge fisken på disken om hva det grønne skiftet egentlig innebærer. Hvilke utfordringer og muligheter byr dette på for Gudbrandsdalen?

GRØNN  - Profilbilde Amund.jpg

Amund Kristiansen om klimaregnskap som verktøy

Amund er regionleder for Framtiden i våre hender Innlandet. Han har studert utmarksforvaltning og naturbasert reiseliv. Amund jobber nå med flere prosjekter, blant annet Klimapartnere Innlandet, som er et partnerskap på tvers av offentlige og private virksomheter, med eierskap hos fylkeskommunen Innlandet.

 

Vi utfordrer Amund på å fortelle oss hva et klimaregnskap er og hvordan vi kan bruke det til å omstille oss. Og hvor viktig blir egentlig klimaregnskap i fremtiden?

 



Panelsamtaler

MicrosoftTeams-image.png

Hva er en bærekraftig forretningsmodell, og hvordan kommer man dit?

Panelet arrangeres som del av et spennende samarbeid mellom Høgskolen i Innlandet og Skåppå AS. Gunhild Wedum og Torgeir Skyttermoen fra Høgskolen i Innlandet belyser utfordringen med eksempler fra samarbeid med næringslivsaktører, og Odd Stensrud fra Alpinco forteller hvordan de tar tak for en bærekraftig utvikling. Ida Amble Ruge fra Skåppå AS er ordstyrer. Næringslivsaktører vil inviteres med på et helt nytt prosjekt høsten 2021.

MicrosoftTeams-image.png

Hvordan kan vi jobbe for grønn mobilitet i distriktene, og et klimanøytralt Innlandet fylke?

Utfordringen med å redusere utslipp fra vegtrafikk er ikke løst gjennom elektrifisering av bilparken alene, det er en utfordring som krever innovasjon og en helt ny tilnærming. Eivind Myhr fra Innlandet Fylkeskommune forteller om erfaringer fra et mobilitetsprosjekt med SINTEF og en modell som kan være spennende for Gudbrandsdalen. Kristin Prøven fra Visit Lillehammer og prosjektet Grønn og sømløs mobilitet deler sine betraktninger og hva hun mener er viktig fremover. Martin Stok fra Skåppå AS er ordstyrer. Privat næringsliv og offentlige aktører inviteres til å bidra med sine case til et større prosjekt.  

Guest User