Den Smarte, grønne dalen - program for Smart

Hva er gode løsninger for smarte distriktssamfunn? Hvordan kan teknologi, digitalisering og nye samarbeidsformer øke ressursutnyttelsen og styrke den lokale verdiskapingen? Dette setter vi fokus på i den første delen av konferansen Den smarte, grønne dalen. 

For å nå klima- og bærekraftsmålene Norge har satt seg, må vi jobbe smart. Vi må ta tak i utfordringene som ligger foran oss og utnytte mulighetene teknologi og digitalisering gir. Nye samarbeidsformer, som øker ressursutnyttelsen og styrker lokal verdiskaping, må tas i bruk.  

På konferansen løftes dette fram gjennom foredrag, intervju og paneldiskusjoner.

SMART torgeir-waterhouse-mal_980x674.jpeg

Torgeir Waterhouse om digitalisering og dens utfordringer og muligheter.

Torgeir er en av Norges mest profilerte personligheter innen temaene teknologi og digitalisering. Han kommer fra stillingen som Direktør for internett og nye medier i IKT-Norge, og var med på å grunnlegge “Lær Kidsa Koding”, en norsk bevegelse med mål om å lære norske barn å kode og beherske sin egen rolle i det digitaliserte samfunnet. Nå bistår Torgeir kunder i å forstå hvordan teknologi, teknologianvendelse og myndighetenes rammevilkår påvirker forretningsmodellene, mandatet eller samfunnsoppdraget deres. 

Torgeir er utfordret på å fortelle oss hva teknologi og digitalisering å si for distriktene fremover, for framtidas arbeidsplasser og levende lokalsamfunn. Hvilke utfordringer og muligheter bør vi ta tak i?  

 

 
SMART Kjersti Granaasen, Leverandørutviklingsprogrammet.jpg

Kjersti Granaasen  om verktøy for bedre offentlig og privat samarbeid. 

Kjersti er seniorrådgiver i Leverandørutviklingsprogrammet. Hun har de siste elleve årene jobbet for NHO, hvor hun har ledet og vært engasjert i flere prosjekt knyttet til vekst og utvikling av bedriftenes viktigste ressurs; menneskene. Målet er å bidra til at nye og bedre løsninger etterspørres av offentlige virksomheter og at bedrifter involveres og motiveres til utvikling. De siste tre årene har fokus vært innovasjon i offentlige anskaffelser, i Norge generelt og Innlandet spesielt. 

Vi utfordrer Kjersti på å fortelle oss mer om innovative anskaffelser og hvem det egentlig er for. Hva kan denne måten å jobbe på være med å løse for både det offentlige og det private næringsliv?  

 

 

Etter disse innleggene, er det mulig å melde seg på ulike paneldiskusjoner knyttet til temaene:  

SMART - Mgnf logo.jpeg

Hvordan starter man med en innovativ anskaffelse? Panelet arrangeres i samarbeid med Midt-Gudbrandsdal Næringsforening, og daglig leder Birgitte Bay er ordstyrer. Sammen med Ingrid Slettemoen fra Plan og Teknisk i Nord-Fron kommune ser vi etter muligheter i prosjektet Vinstra 2046. Kjersti Granaasen tar oss gjennom prosessen og viser fram verktøy som kan brukes til både “hverdagsanskaffelsen” og store, interkommunale prosjekt.  

 
SMART - Matgledekorpset.jpeg


Hva er effektene av å ta i bruk mer lokalmat i det offentlige? Matgledekorpsets arbeid støtter oppunder alle tre bærekraftsprinsipp; miljø, samfunn og økonomi. Turid W. Olsen fra Statsforvalteren Innlandet var med på å pilotere Matgledekorpset i Innlandet i 2019 og mye har skjedd siden da. Med seg i panelet har hun Hans Brimi fra Brimi Sæter og Anette Svastuen fra Gudbrandsdalsmat.


 
SMART - Digital Innlandet logo.png

Kan innovative anskaffelser være en motor for å utvikle mer effektive, bærekraftige og digitale løsninger? Nettverket Digital Innlandet øyner muligheter. Nettverksleder Gunn Mari Sund Rusten har med seg et panel som opplever både utfordringer og muligheter. Du vil inviteres med på en webinarserie fra høsten 2021 for å lære mer om innovative anskaffelser innen IKT.  



 

Denne første bolken, om smarte løsninger, går fra 1200 - 1300.
Konferansen går fra 1130 - 1600. Les mer om konferansen her. .

Se video om matgledekorpset her:


Guest User