Sykkel i Gudbrandsdalen

Early morning in GrimsdalenPhoto - Yngve Ask - Mountains of Norway.jpg

Om prosjektet Nettverket Partnere Kontakt

Om prosjektet

Prosjektet «Sykkel i Gudbrandsdalen - mobilitet, opplevelse og verdiskaper» har som mål å løfte regionen som en helhet, for å ta en posisjon som Norges ledende sykkelregion. Gudbrandsdalen har et stort potensial for sykling, og det finnes mange etablerte og sterke aktører i området. Markedet og produktene er mangfoldige. Alt fra pumptrack, downhill og sti- og tursykling til landevei og by-sykling. Stier og veier strekker seg på kryss og tvers fra Lillehammer i sør, til Lesja og Dovre i nord.

Etterspørselen etter opplevelser på sykkel øker, noe både bedriftene som leverer opplevelsene og naturen rundt må forberede seg på. God logistikk og infrastruktur er viktige elementer i en helhetlig sykkelopplevelse, i tillegg til vertsrollen, oppbygging og leveranse. Alt dette må være kvalitetssikret og tilrettelagt for at Gudbrandsdalen skal bli Norges ledende sykkeldestinasjon. Den store utfordringen er å utvikle kommersielle opplevelser samtidig som man tar vare på naturen man bruker. Sykling, særlig i skog og fjell kan gjøre store skader på stier og veier. I prosjektet skal vi ha stort fokus på en bærekraftig utvikling av sykkelproduktet. Dette gjøre ved å involvere kjentfolk og grunneiere tidlig, samt å utvikle gode kartløsninger for hele dalen. Som spesialister på sykkeltursime skal nettverket ta en aktiv veiledningsrolle mot resten av reiselivet. Sammen skal aktørene gi sykkelturisten de beste opplevelsene.

Prosjektet er et resultat av at bedriftene i nettverket har sett viktigheten og verdien av tettere samarbeid, og en felles strategi for å levere kvalitetsprodukt til et marked i rask vekst. Ved å se på sykkel i Gudbrandsdalen om opplevelse, mobilitet og verdiskaper skal vi legge til rette for helhetlige og kvalitetssikrede opplevelser for tilreisende og lokale sykkelentusiaster.

Sykkel i Gudbrandsdalen som:

 

Opplevelse

  • For profesjonelle, entusiaster, barnefamilier og nybegynnere.

  • Som er helhetlig og kvalitetssikret.

  • I digitale kanaler, med enkel booking og tydelig kommunikasjon.

  • Som ikke går på bekostning av naturen.

Mobilitet

  • For sykkelturisters mulighet til å bruke sykkel som transportmiddel i egen reise.

  • For å tilrettelegge ruter og stier med bakgrunn i kunnskap om ulike målgrupper.

  • I koordineringen av grønne løsninger for bagasjetransport.

Verdiskaper

  • Fordi turisten velger å bli lenger i regionen for gode sykkelopplevelser

  • Fordi enkeltaktøren i nettverket styrker sin evne til å drive helårsdrift.

  • Fordi det legges til rette for knoppskyting av relaterte arbeidsplasser.

Nettverket

Nettverket består av disse bedriftene:

 
 
 

Nettverket ble koblet sammen gjennom prosjektet Krafttak for grønn vekst. Gjennom et arbeidsverksted for rekreasjonsnæringen i Gudbrandsdalen ble det synlig at næringen mente det lå store muligheter for både verdiskaping og arbeidsplasser i sykkelopplevelser og produkter. Aktørene som ble koblet sammen så behov for å samle Gudbrandsdalen som sykkeldestinasjon, og har vært drivkraften for prosjektet helt fra ideen ble til. På veiene av nettverket søkte Skåppå, sammen med Værfast om prosjektmidler fra Reiselivsmidlene fra Innlandet Fylkeskommune. Prosjeket er treårig, og støttes ytterligere av destinasjonsselskapene i Gudbrandsdalen; Visit Lillehammer, Nasjonalparkriket Reiseliv og Visit Jotunheimen.

En av aktivitetene i prosjektet er å kartlegge aktuelle aktører, og rekruttere til nettverket. Dette arbeidet er påbegynt og oppdatering om nettverket vil bli publisert her.

Partnere

 

Kontakt

Skåppå er prosjekteiere og står som prosjektleder i år 1. I år 2 og 3 vil Værfast ta over prosjektlederrollen.

Henvendelser om prosjektet rettes til:

Linn Hagberg Torgersen
Prosjektleder Skåppå
linn@skappa.no
41 63 05 02

Julia Hamre
Prosjektleder Værfast
julia@vaerfast.no
47 66 73 53