Bedrift + forskning = sant

 

Midler til bedriftsrettet forskning

Ønsker din bedrift eller du som gründer mer spisskompetanse til å realisere en god idé? Vil du ha med de beste forskerne på laget for å løse din problemstilling? Vi kobler deg med riktig person eller miljø. Det sparer deg både for tid og penger, og du lærer garantert mye på veien.

Forskning kan være så mangt, og slett ikke så «skummelt» eller vanskelig å ta i bruk. Vi i Skåppå har fått i oppgave å bistå bedrifter som ser at de kan oppnå mer ved å ta inn spisskompetanse, det være seg i form av en forsker eller en fagperson. Vi setter oss gjerne ned sammen med deg og diskuterer idéen din, og hjelper deg videre med å koble deg med riktig miljø. Vi er behjelpelige med å søke midler for å finansiere prosjektet.

Forskning+bedrift=suksess

Verdens beste nylanserte øl ble til gjennom samarbeid mellom fruktbønder og forskere

Lindheim-ølet. Lindheim ølet er et øl brygget på frukt. Fruktbøndene Eivin Eilertsen og Ingeborg Lindheim fikk inspirasjon fra det belgiske ølet Lambic. Metoden går ut på å la ølet spontangjære. Bøndene satte i gang i 2014 og møtte snart på en rekke spørsmål knyttet til prosess og optimalisering. Det var da de fikk kontakt med forskere i Nofima som kunne hjelpe dem videre. Resultatet ble både informasjon som gagner andre bryggerier og ikke minst at de nå et produkt som i 2015 ble kåret til et av verdens beste nylanserte øl!

Kornbønder med en plan

Alle har vel sett Odelia oljene i butikkene rundt om i det ganske land. Men få vet kanskje at dette er et resultat av at et knippe kornbønder i Østfold jobbet sammen med forskere for å få mer ut av kornavlingen. De greide å løfte et lavprisprodukt som rapsolje til et nivå der forbruker foretrekker denne oljen fremfor andre oljer til vesentlig lavere pris. Det var en kombinasjon av innovasjon, forskning og design som gjorde utslaget og skapte suksessen som vi i dag finner i de fleste butikker i Norge.

Dersom du har spørsmål rundt denne ordningen, så ta kontakt med oss! Vi er sikker på at vi kan hjelpe deg videre med din idé.

Mvh oss i kompetansemegling

Ingvild Johanne Aarhus, mobil 40552401 eller e-post: ingvild@skappa.no

Stine Lien, prosjektleder Oppland Fylkeskommune, mobil 976 16 950 eller e-post: stine.lien@oppland.org

 

Ring oss gjerne, eller fyll ut skjemaet her så kontakter vi deg

  • Hvordan skal vi ta kontakt?
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.