Gardsgründer

 

Gardsgründer er et program for deg som ønsker å utvikle gården din. Har du en konkret idé, eller er du allerede i gang med å utvikle gården din? Da kan du få hjelp og en ekstra dytt i riktig retning gjennom vårt utviklingsprogram. Utviklingsprogrammet innebærer 3 samlinger og individuell mentoroppfølging av gården din. Formålet med utviklingsprogrammet er at du skal kunne komme et steg videre i å realisere drømmen om å leve av gården din. Samlingene inneholder foredrag og gruppearbeid. De tre tar for seg tema som:

  • idéutvikling
  • kartlegging av ressurser (egne og gårdens ressurser)
  • forretningsplan
  • marked og markedspotensial
  • veien videre
  • nettverk

Kursholdere for de to første samlingene er Høyskolen Innlandet, og den tredje samlingen holdes av Skåppå med flere.

Erfaringer fra tidligere deltakere

Erfaringer fra tidligere deltakere i prosjektet er svært positive. De rapporterer om å ha fått verdifull innsikt i satsingene sine, og de har hatt godt utbytte av å få «friske øyne» på prosjektet sitt, konstruktive tilbakemeldinger, og et større nettverk. De har alt i alt hatt godt utbytte av å delta i utviklingsprogrammet.

Hvem kan delta og hva koster det

Utviklingsprogrammet er åpent for alle som har en gård og en idé. Fortrinnsvis ønsker vi to deltakere per gård. Du trenger ikke å ha kommet særlig langt med idéen din, men det bør være en målsetting for deg, at idéen din skal bidra til at du kan leve av gården din på heltid. Programmet er også åpnet for de som har kommet litt på vei med ideen sin, men trenger hjelp til å komme videre. Utviklingsprogrammet er begrenset til gårder i Gudbrandsdalen.

Pris for deltakelse er 5000 kr per gård. Dette inkluderer alle samlinger (inklusiv overnatting og mat), og 8 timer med mentoroppfølging i etterkant av programmet.

Når og hvor

Søknadsfrist: 15. august 2018, men vi har rullerende opptak og det lønner seg å søke så fort som mulig.

Første samling: Spidsbergseter 20.-21. september

Andre samling: 18.-19. oktober (sted kommer)

Tredje samling: 16. november (sted kommer)

Individuell mentoroppfølging i etterkant av samlingene.

Støttespillere

Prosjektet er støttet av Fylkesmannen i Oppland, regionrådet nord-gudbrandsdal, regionrådet midt-gudbrandsdal, Lillehammer region vekst, Sparebank 1 Gudbrandsdal, Sparebank 1 Lom og Skjåk, Innovasjon Norge, Bondelaget, Bonde- og småbrukarlaget.

Søknadsskjema

Før vi tar utvelgelsen av hvilken garder som får delta i prosjektet Gardsgründer trenger vi at hver enkelt gård fyller ut en enkel ressurskartlegging. Dette trenger vi for å kartlegge ideen deres og motivasjonen for å delta. Dette skal være en praktisk tilnærmet utviklingsprosess, for at vi skal kunne skreddersy programmet slik at det blir best mulig for hver enkelt deltaker så er det viktig at vi får mest mulig grunninformasjon i tidlig fase:)

Fyll ut søknadsskjema – opplysninger om deg og gården

  • Forretningside

  • Utviklingsprogrammet

Ring oss gjerne, eller fyll ut skjemaet her så kontakter vi deg

  • Hvordan skal vi ta kontakt?
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.