Bedrift + FoU = økt vekst

Kompetansemegling er et lavterskeltilbud til bedrifter som trenger ekstra fagkompetanse for å løse større eller mindre utfordringer.

Ordningen Kompetansemegling skal bidra til at flere bedrifter i Gudbrandsdalen ser nytten av å bruke fagmiljøer og forskningsmiljøer for å skape vekst i sin bedrift. Kompetansemegling skal fremme økt forskning og utvikling hos bedrifter, enkeltvis og i nettverk, som har potensiale for å drive/delta i forskningsbaserte innovasjonsprosesser og kan ha betydelig nytte av tettere samarbeid med FoU-miljøer. Både produserende og tjenesteytende næringer kan omfattes.

Vi er i gang!

Det første møtet mellom kompetansemeglere i Hedmark og Oppland fant sted forrige uke, og teamet med kompetansemeglere er nå klare for å hjelpe bedrifter med store og små utfordringer. Ordningen er kommet på plass for å nå Forskningsrådets og Fylkeskommunens mål om å få flere bedrifter til å bruke forskning i sitt innovasjonsarbeid.

”Dette skal være et lavterskeltilbud til bedriftene. Vår oppgave er å gjøre det enkelt for bedriftene å finne riktig fagperson eller fagmiljø som kan hjelpe dem med å løse et problem eller en utfordring som står i veien for økt vekst i bedriften” Sier prosjektleder Stine Lien i Oppland Fylkeskommune.

Med seg på laget har de fått Skåppå Kunnskapspark, Valdres Næringshage, Total Innovation, Landsbyen Næringshage og Hedmark Kunnskapspark. Disse har fått i oppgave å formilde ordningen ut til bedriftene og å koble bedrifter med riktig fagmiljø. ”Det er ingen søknadsfrister i denne ordningen, og bedriften kan få støtte til å finansiere fagperson eller fagmiljø” fortsetter Lien. Med andre ord skal dette være en gunstig og enkel måte for bedriftene å benytte seg av fagpersoner og forskningsmiljøer.

Et spleiselag

Oppland Fylkeskommune og Hedmark Fylkeskommune har sammen med Norges Forskningsråd vært med på å bevilge penger til ordningen. Den kom i gang 1. Juni i år og har en varighet på 3 år. Bedrifter i hele Gudbrandsdalen oppfordres til å ta kontakt dersom de ser at denne ordningen kan passe for dem.

 

Ring oss gjerne, eller fyll ut skjemaet her så kontakter vi deg

  • Hvordan skal vi ta kontakt?
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Blogg

Oppdatert kunnskap og inspirasjon er suksessfaktoren i de fleste vellykkede virksomheter. I bloggen deles historier og erfaringer fra våre kunder og fra oss.

God fornøyelse!

Lederskap når det blåser motvind

Les blogginnlegget

Booking på nett gir økt salg for aktivitetsbedrifter

Les blogginnlegget

Gjesteblogg: Historisk satsing på grønn næringsutvikling!

Les blogginnlegget

Fremtiden er digital for anleggsbransjen

Les blogginnlegget

Veien fra idé til marked – Gjesteblogg fra Innovasjon Norge

Les blogginnlegget

Synlig på Facebook

Les blogginnlegget