Gjesteblogg: Historisk satsing på grønn næringsutvikling!

Endelig kan jeg rope det ut: Oppland fylkeskommune har satt av 35 millioner kroner til grønn næringsutvikling!

Grønn fremtid angår oss alle

Vårt mål er et bærekraftig opplandssamfunn. Vi vil at disse grønne millionene skal stimulere idéutvikling i nye og eksisterende bedrifter. Terskelen skal være lav og gevinsten høy til de som har de gode idéene som kan gi oss alle ei bedre framtid.
For grønn framtid angår oss alle. Det handler om arbeidsplasser og et bærekraftig næringsliv innenfor naturens tålegrenser. Grønn framtid er ei politisk satsing vi satte i gang etter valget i 2015. Vi tar klimaet på alvor og har allerede vedtatt at Oppland skal være klimanøytralt i 2025. Disse 35 millionene er med på å nå det målet samtidig som vi bidrar til verdiskaping. Vi jobber jevnt og trutt med å finne løsninger sammen med lokalt næringsliv gjennom våre grønne lunsjer, møter og bedriftsbesøk. Det gjennomgående er at bedrifter og enkeltpersoner etterspør nettopp risikokapital for å ta steget videre.

Grønne midler – flere søknadsfrister i året

Vi setter derfor av en stor pott som har to ulike innretninger. Den ene har midler til tidlig fase og idéutvikling, og den andre til risikokapital for prosjektutvikling og innovasjon med miljøgevinst og kommersielt potensiale. Ordningen vil ha flere søknadsfrister i året, og være lett tilgjengelig og fleksibel for både privatpersoner og bedrifter. Innovasjon Norge vil være en viktig medspiller i arbeidet. Kriteriene og annen nødvendig informasjon vil dere finne på prosjektets nettside.

En viktig del av satsinga er at vi i større grad skal veilede bedriftene som tar kontakt med oss. Hvis søknaden ikke er tilpasset våre kriterier skal vi bidra til at de kan søke på andre ordninger. Det er et uoversiktlig og stort utvalg av søkbare ordninger der ute, og det er ikke alltid like enkelt å hverken vite om dem eller hvordan de skal søkes på. Vi har folk i Oppland fylkeskommune som har spisskompetanse på dette, og som vil bidra til at de som ønsker å ta steget videre og satse på sin ide eller bedrift skal få den hjelpa som trengs.

Idèer som bidrar til å løse klimautfordringer

Vi kommer altså til å se etter ideer som bidrar til å løse klimautfordringene vi står overfor, og som også har et kommersielt potensial. Vi satser både på gründere og på etablerte næringsdrivende som ønsker å omstille seg til ei grønn framtid. Jeg vil derfor bare avslutte med å oppfordre alle med gode grønne ideer eller grønne prosjekter om å søke, liten eller stor, ny eller gammel, her har alle en mulighet!

 

Even Aleksander Hagen

Fylkesordfører i Oppland

Ring oss gjerne, eller fyll ut skjemaet her så kontakter vi deg

  • Hvordan skal vi ta kontakt?
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Blogg

Oppdatert kunnskap og inspirasjon er suksessfaktoren i de fleste vellykkede virksomheter. I bloggen deles historier og erfaringer fra våre kunder og fra oss.

God fornøyelse!

Bedrift + FoU = økt vekst

Les blogginnlegget

Lederskap når det blåser motvind

Les blogginnlegget

Booking på nett gir økt salg for aktivitetsbedrifter

Les blogginnlegget

Fremtiden er digital for anleggsbransjen

Les blogginnlegget

Veien fra idé til marked – Gjesteblogg fra Innovasjon Norge

Les blogginnlegget

Synlig på Facebook

Les blogginnlegget